Főiskola helyett alkalmazott tudományok egyeteme Dunaújvárosban, Budapesten és Nyíregyházán

Január elseje óta immáron egyetemmel büszkélkedhet Dunaújváros. Így a 2000-ben függetlenné vált Dunaújvárosi Főiskola régi nagy álma válhatott valóra, az év elejétől már az alkalmazott tudományok kategóriában folytatja működését, Dunaújvárosi Egyetem néven. Ez a váltás remek lehetőséget kínál a képzési és kutatási struktúra továbbfejlesztésére, valamint a térségi szerep megerősítésére – nyilatkozta Dr. András István rektor. Mészáros Virág kancellár örömtelinek tartja, hogy az elmúlt esztendőben sikerült drasztikusan csökkenteni a beszállítói tartozásokat, valamint növelni az intézmény bevételét. Mindez stabil, hosszú távon biztosítható pályát mutat az egyetem jövőjét illetően. Az új egyetem legfőbb célja, hogy a most zajló felvételi időszakban minél több tehetséges diákot csábítson az intézményhez. (Forrás: duol.hu – DH Online)

 A Budapesti  Gazdasági Főiskola és a Nyíregyházi Főiskola is az alkalmazott tudományok egyetemeként működik 2016. január 1-e óta – Budapesti Gazdasági Egyetem és Nyíregyházi Egyetem néven.

A BGE jogelőd intézményei révén 1857-re vezethető vissza, és főiskolaként a 2013 és 2016 közötti időszakra elnyerte az „alkalmazott tudományok főiskolája” kiválósági címet.

 A NYE jogelődei több mint négy évtizedes, országos és nemzetközi tekintélynek örvendő intézmények voltak. Mára az intézmény nem csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye oktatási, tudományos, de szellemi, kulturális és művészeti központja is lett.