2020-1-TR01-KA204-092828
Increasing Food Literacy Competencies of Adults
A FoodTR projekt célja a célcsoportok (fogyasztók, szülők, háziasszonyok, nyugdíjasok, politikai döntéshozók stb.) élelmiszerekkel kapcsolatos készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése innovatív és koherens digitális képzési anyagokkal és promóciós tevékenységek végzésével.
Projektcím |
Increasing Food Literacy Competencies of Adults |
Projektazonosító |
2020-1-TR01-KA204-092828 |
Honlap |
|
Főpályázó |
Central Research Institute of Food And Feed Control |
Konzorciumi tagok |
Central Research Institute of Food And Feed Control - Turkey Ministry of Agriculture and Forestry/General Directorate of Agricultural Research and Policies – Turkey The National Technological Centre for the Food and Canning Industry - Spain Center of Food and Fermentation Technologies - Estonia Bursa Provincial Directorate of Agriculture and Forestry - Turkey Bursa Buyuksehir Belediyesi Tarimas Bursa Hayvancilik Tarim Tic San AS - Turkey Széchenyi István University - Hungary Bursa Technical University - Turkey |
Projektmenedzser/Szakosított projektiroda tagjai |
Frank Ágnes |
Szakmai vezető |
Dr. Vér András |
Támogatási szerződés hatályba lépésének dátuma |
|
Projekt kezdete |
2020. november 1. |
Projekt vége |
2022. augusztus 31. |
Fenntartási időszak vége |
|
Összköltségvetés (jóváhagyott, HUF) |
119 918 EUR |
Támogatás intenzitás |
100% |
A projekt tartalma |
A FoodTR projekt célja a célcsoportok (fogyasztók, szülők, háziasszonyok, nyugdíjasok, politikai döntéshozók stb.) élelmiszerekkel kapcsolatos készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése innovatív és koherens digitális képzési anyagokkal és promóciós tevékenységek végzésével. A projekt megoldást jelent a partnerországokban élő felnőttek problémájára, akik nem rendelkeznek képesítéssel a megváltozott étkezési környezet tekintetében. A bizonyítékok csökkenő tendenciát mutatnak az élelmiszer táplálkozási ismeretek- és készségekkel kapcsolatban a lakosság körében, hozzájárulva olyan súlyos közegészségügyi problémákhoz, amelyek magukban foglalják az elhízást és a táplálkozással kapcsolatos egyéb krónikus betegségeket. Továbbá korlátozottak az étellel kapcsolatos készségek, amelyek lehetővé teszik az egészséges és biztonságos ételek elkészítését, távol tartják az embereket a jelenlegi munkalehetőségektől (pl. otthoni élelmiszeripari vállalkozás) és a társadalmi élettől. A SZE „Élelmiszerbiztonsági és higiéniai” útmutatót készít, valamint "Élelmiszerbiztonsági és higiéniai szemináriumot" szervez Magyarországon az "Élelmiszerbiztonsági és higiéniai útmutató" és az "E-learning platform" terjesztése céljából. |