GINOP-2.2.1-15-2016-00018 - Új, piacképes hengerelt alumínium termékek

GINOP-2.2.1-15-2016-00018

EU logó

 Új, piacképes hengerelt alumínium termékek technológiájának fejlesztése, az anyagtudomány legújabb eredményei alapján a piacvezető hazai iparvállalat, az Arconic-Köfém Kft. és kiemelkedő hazai felsőoktatási – K+F intézmények együttműködésében

A projekt célja a magyar és a nemzetközi gyáripar szempontjából meghatározó szerepet betöltő alumínium alapanyagok, ötvözetek és termékek tulajdonságainak, előállítási folyamatának, technológiájának fejlesztése annak érdekében, hogy a járműipar, gépipar és repülőgépgyártás jövőbeni elvárásainak minél inkább meg tudjanak felelni. 

Tovább

Externlogisztika üzleti folyamatok - GINOP-2.2.1-15-2017-00078

Projekt címe: Externlogisztika üzleti folyamatainak fenntarthatóságot figyelembe vevő holisztikus optimalizálása

Pályázati azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00078

A projekt kitűzött feladata, hogy a közúti szállítmányozás és az externlogisztika területén egy olyan döntéselőkészítő és -támogató rendszert állítson elő, mely a teljes üzleti- és transzportációs folyamatot optimalizálva növeli a bevételeket, miközben a sofőrök munkakörnyezete is egyértelműen javul.

Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - FEJLESZTÉSEK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN - EFOP-3.4.3-16-2016-00016

FEJLESZTÉSEK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN - EFOP-3.4.3-16-2016-00016

A mostani fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében történnek a Széchenyi István Egyetemen.

Az uniós forrásból megvalósuló, most indulóprojekt elsődleges célkitűzése egy olyan felsőoktatási rendszer létrehozása, amelynek eredményként a hallgatók és az oktatók minél hatásosabban felvegyék a ritmust az intézmények emelkedő teljesítményeivel, illetve képesek legyenek egyre jobb színvonalon reagálni a munkaerő-piaci kihívásokra és a nemzetközi versenyhelyzetre is. Ezzel megvalósítva a felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozását és hozzáférhetőségének javítását.

Hogy ez a projekt megvalósuljon az Európai Unió és a Magyar Állam összesen 1 237 696 884 forintnyi támogatást adott.  A kivitelezést 2017. március 1-jén kezdték el, s majd teljes egészében 2021. február 28-án zárul majd le, a kedvezményezett pedig teljes egészében a Széchenyi István Egyetem.


Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - GINOP-2.2.1-15-2016-00030

HATÉKONYABB ÉS FENNTARTHATÓBB ÉPÍTŐIPARI MEGOLDÁSOKAT KUTATNAK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

Az építőipar GDP és az ágazatban foglalkoztatott munkaerő alapján a nemzetgazdaság egyik meghatározó ágazata. Ezen kiemelt pozíció megtartása és további erősítése érdekében a Széchenyi István Egyetem két piaci szereplővel, az A-híd Építő Zrt-vel és a Project Control Expert Kft-vel konzorciumban egy olyan európai uniós társfinanszírozású projektet valósít meg közel 1 milliárd forint támogatásból, melynek kiemelt célja az építőipari vállalatok hatékonyságának növelése, az építőipar és a Széchenyi István Egyetem kapcsolatrendszerének erősítése, valamint piacképes termékek és szolgáltatások fejlesztése. A felsőoktatási és ipari partnerek ilyen témájú együttműködése ma nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is egyedülálló.

Tovább

Pályázati Iroda Eseménynaptára