KEHOP-5.2.2-16-2017-00125 Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Széchenyi 2020 fekvő logó Magyar Kormány logó Európai Kohéziós Alap

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum energetikai fejlesztése

Tovább

ZÁRUL AZ EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002 PROJEKT A HAZAI EGYETEMEKEN

Június 30-án zárul a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, “Intézményirányítást támogató rendszerek fejlesztése a felsőoktatásban” című, csaknem 4 milliárd forint költségvetésű EU-projekt, amelynek keretében 15 hazai egyetemen vezettek be egységes intézmény-irányítási, teljesítménymérési és adminisztrációs informatikai rendszereket.

Tovább

Dr. Szakonyi Petra - Innovációs konferencia (Tampere)

Dr. Szakonyi Petra, adjunktus 2019. február 19-én, rèszt vett a finnországi Tamperèben megrendezett innovációs konferencián, ahol 8 európai règió osztotta meg közös projektben felhalmozott tudását ès tapasztalatait, amely K+F eredmènyek kereskedelmi hasznosításának lehetőségeit tárgyalta.

Tovább

GINOP-2.2.1-15-2016-00018 - Új, piacképes hengerelt alumínium termékek

GINOP-2.2.1-15-2016-00018

EU logó

 Új, piacképes hengerelt alumínium termékek technológiájának fejlesztése, az anyagtudomány legújabb eredményei alapján a piacvezető hazai iparvállalat, az Arconic-Köfém Kft. és kiemelkedő hazai felsőoktatási – K+F intézmények együttműködésében

A projekt célja a magyar és a nemzetközi gyáripar szempontjából meghatározó szerepet betöltő alumínium alapanyagok, ötvözetek és termékek tulajdonságainak, előállítási folyamatának, technológiájának fejlesztése annak érdekében, hogy a járműipar, gépipar és repülőgépgyártás jövőbeni elvárásainak minél inkább meg tudjanak felelni. 

Tovább

Externlogisztika üzleti folyamatok - GINOP-2.2.1-15-2017-00078

Projekt címe: Externlogisztika üzleti folyamatainak fenntarthatóságot figyelembe vevő holisztikus optimalizálása

Pályázati azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00078

A projekt kitűzött feladata, hogy a közúti szállítmányozás és az externlogisztika területén egy olyan döntéselőkészítő és -támogató rendszert állítson elő, mely a teljes üzleti- és transzportációs folyamatot optimalizálva növeli a bevételeket, miközben a sofőrök munkakörnyezete is egyértelműen javul.

Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - FEJLESZTÉSEK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN - EFOP-3.4.3-16-2016-00016

FEJLESZTÉSEK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN - EFOP-3.4.3-16-2016-00016

A mostani fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében történnek a Széchenyi István Egyetemen.

Az uniós forrásból megvalósuló, most indulóprojekt elsődleges célkitűzése egy olyan felsőoktatási rendszer létrehozása, amelynek eredményként a hallgatók és az oktatók minél hatásosabban felvegyék a ritmust az intézmények emelkedő teljesítményeivel, illetve képesek legyenek egyre jobb színvonalon reagálni a munkaerő-piaci kihívásokra és a nemzetközi versenyhelyzetre is. Ezzel megvalósítva a felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozását és hozzáférhetőségének javítását.

Hogy ez a projekt megvalósuljon az Európai Unió és a Magyar Állam összesen 1 237 696 884 forintnyi támogatást adott.  A kivitelezést 2017. március 1-jén kezdték el, s majd teljes egészében 2021. február 28-án zárul majd le, a kedvezményezett pedig teljes egészében a Széchenyi István Egyetem.


Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - GINOP-2.2.1-15-2016-00030

HATÉKONYABB ÉS FENNTARTHATÓBB ÉPÍTŐIPARI MEGOLDÁSOKAT KUTATNAK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

Az építőipar GDP és az ágazatban foglalkoztatott munkaerő alapján a nemzetgazdaság egyik meghatározó ágazata. Ezen kiemelt pozíció megtartása és további erősítése érdekében a Széchenyi István Egyetem két piaci szereplővel, az A-híd Építő Zrt-vel és a Project Control Expert Kft-vel konzorciumban egy olyan európai uniós társfinanszírozású projektet valósít meg közel 1 milliárd forint támogatásból, melynek kiemelt célja az építőipari vállalatok hatékonyságának növelése, az építőipar és a Széchenyi István Egyetem kapcsolatrendszerének erősítése, valamint piacképes termékek és szolgáltatások fejlesztése. A felsőoktatási és ipari partnerek ilyen témájú együttműködése ma nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is egyedülálló.

Tovább

GINOP-2.2.1-15-2017-00040 - Sajtóközlemény


Robottechnológiai eszközökkel ellenőrzik a veszélyes áruk vasúti szállítását

A vasúti veszélyesáru-szállítás egy mennyiségében folyamatosan növekvő, az elfuvarozott áruféleségek tekintetében Európa szerte bővülő rendszer. A vasúton való fuvarozás egyszerre jelenlevő nagy mennyiségeket, nagy sebességeket és ezek arányában érdemi környezeti kockázatot is jelenthet. A RID-GATE projekt fókuszában egy olyan eszköz kifejlesztése áll, mely a vasúton szállított veszélyes anyagok környezetbejutását vizsgálja és jelzi - a vasúti áruszállítás és járműforgalom jelentősebb zavartatása nélkül. A projekt az Európai Unió 1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.

Tovább

PRE-Health kérdőív: Győr közterületeinek hasznosítása az egészség megőrzésének érdekében

Az alábbi kérdőív egy nemzetközi kutatás része, amelyben Győr városa képviseli Magyarországot. Görögországban, Hollandiában és Németországban is zajlanak lekérdezések a magyar adatfelvétellel egy időben. A magyar felmérést a Széchenyi István Egyetem, valamint Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezi. A kutatás célja felmérni, hogy a városban lakók hogyan használják Győr közterületeit (parkokat, tereket, folyópartokat, tavakat), mi a véleményük ezekről a helyekről és milyen javaslataik vannak arra vonatkozóan, hogy ezek a területek még jobban hasznosíthatóvá váljanak az egészség és a jól-lét megőrzése érdekében. A kutatásról bővebben az alábbi honlapon tájékozódhat: https://prehealtheu.wordpress.com/

Kérjük, szánjon néhány percet a kérdőív kitöltésére, mely az alábbi linken érhető el:

https://goo.gl/forms/KD9RgVJLyN35HC7C2

Köszönjük szépen!

Tovább

Szőlőmagolajjal a keringési problémák ellen - GINOP-2.2.1-15-2016-00022

SAJTÓKÖZLEMÉNY
SZŐLŐMAGOLAJJAL A KERINGÉSI PROBLÉMÁK ELLEN
A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM IS RÉSZT VESZ A KUTATÁSBAN


Mezőgazdasági kutatás-fejlesztési együttműködés kezdődött Európai Uniós támogatással a Széchenyi István Egyetem, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. és a konzorciumvezető Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. részvételével. A projekt célja egy új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő termékcsalád létrehozása. Az új készítményekben a szőlőmagolaj hatóanyagai biztosíthatják az agyi katasztrófa, ill. az infarktus elleni fokozott védelmet.

Tovább

KFI versenypályázati tükör - Pályázói-értékelői fórum

Az értékteremtő innováció ösztönzési rendszerének eszköztáráról és a szakpolitikai véleménykéréshez összeállított projekttervek eddigi értékeléseinek adatairól tájékozódhattak, valamint betekintést nyerhettek a szakértői értékelői rendszer működésébe a K+F+I versenypályázati tükör rendezvény résztvevői.

Tovább

Megjelent az EUREKA 2015. évi összegző jelentése

Az EUREKA kutatás-fejlesztési együttműködés több mint 40 európai és három tengerentúli társult tagállam (Dél-Afrika, Dél-Korea és Kanada) kutatás-fejlesztési kis- és középvállalkozásainak, ipari szereplőinek, egyetemeinek és kutatóintézeteinek kooperációját célozza, ezzel is erősítve Európa globális versenyképességét az innováció területét.

Tovább

Bizottsági előadások a H2020 projektekkel kapcsolatosan

2016. február 24-én lezajlott a Koordinátorok Napja előadássorozat Brüsszelben.

Tovább

Interreg V-A - Információk

A költségek részletezettsége az eMS-ben - Tájékoztató levél a központi rendszerből

Tovább

Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2016. február 29-én hivatalosan megnyílt.

Tovább

Felhívás kutatói kezdeményezésű témapályázatra (K_16)

A pályázati felhívás célja a kutatói kreativitás és kiválóság megerősítése, olyan kutatói kezdeményezésű ígéretes alapkutatási projektek megvalósulásának ösztönzése, amelyektől általában különböző természeti és társadalmi jelenségek megismerése, az emberiség ismeretanyagának bővülése várható, különösen olyan eredmények, amelyek megalapozzák és meghatározzák a kutatás és fejlesztés kiválóságon és versenyképességen nyugvó jövőjét, mivel azokból új módszerek, eljárások kidolgozása is várható.

Tovább

Főiskolákból Alkalmazott Tudományok Egyetemei

Főiskola helyett alkalmazott tudományok egyeteme Dunaújvárosban, Budapesten és Nyíregyházán

Tovább

Fókuszban az ember – A 2007-2013 programozási időszak zárókonferenciája

A 2007-2013 programozási időszak zárókonferenciájának összefoglaló kiadványa letölthető.

Tovább

Lezárult a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0003 projekt

A Széchenyi István Egyetem által megvalósított fejlesztési projekt általános célja a konzorciumi partnerintézményekben a 21. század követelményeinek megfelelő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése és működtetése, valamint olyan magas szintű együttműködés létrehozása, amellyel versenyképes, modern, szolgáltató intézményekké válnak az együttműködésben részt vevő partnerek.

Tovább

GINOP ütemterv

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2015-ös évre szóló gazdaságfejlesztési program (GINOP) fejlesztési kerete.

Egyelőre a pályázatok napra pontos meghirdetési dátuma és a pályázatok kiírásai, részletes szabályai nem ismertek.

 A későbbiekben várhatóan a felsorolás néhány konstrukcióval kiegészítésre kerül.

Részletek a "Tovább" gombra kattintva

Tovább

Pályázati Iroda Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2020. november 30. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2020. december 21. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2021. január 25. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2021. február 22. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2021. március 15. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2021. március 29. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2021. április 26. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2021. május 31. 14:00 - 16:00