SmartSoc projektzáró találkozó

SmartSoc projektzáró találkozó (A jövő IKT-szakértőinek oktatása a SMART társadalom igényei alapján) - az Erasmus+ projekt hatásainak és eredményeinek bemutatása.

SmartSoc logo.pngEU logo.png

Tovább

Sajtóközlemény - 2019-2.1.1-EUREKA

sajtóközlemény.jpg

Az ADEXGO Kft. és a Széchenyi István Egyetem „Élesztők helyi biodiverzitásának kiaknázása a borkészítésben – a borok objektív jellemzését és azonosítását lehetővé tevő komplex minőségvizsgálati technológia kidolgozása” címmel közös, nemzetközi EUREKA pályázatban vesz részt.

Tovább

Sajtóközlemény GINOP-2.3.4-15

logo37.png

 

Sajtóközlemény

Nigériai delegáció járt a Széchenyi-egyetemen

A Nigériai Nemzeti Védelmi Főiskola delegációja látogatott kedden a Széchenyi István Egyetemre azzal a céllal, hogy betekintsenek a győri campuson folyó munkába.

Tovább

Sajtóközlemény GINOP-2.2.1-15-2016-00022

logo37.png

Sajtóközlemény

 

Szőlőmagolaj alapú termékcsalád kialakítása

2021.március 22.

Mezőgazdasági kutatás-fejlesztési együttműködés zárult le európai uniós támogatással a Széchenyi István Egyetem, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. és a konzorciumvezető Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. részvételével. A projekt célja egy új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő és kozmetikai termékcsalád létrehozása volt. Az új készítményekben a szőlőmagolaj hatóanyagait egészítették ki különböző gyógynövényekkel, illetve azok kivonataival. A 856 millió forintos költségvetésből 510 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg a projekt.

Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY GINOP-2.2.1-15-2017-00040

logo.png

A vasúti veszélyesáru-szállítás egy mennyiségében folyamatosan növekvő, az elfuvarozott áruféleségek tekintetében Európa-szerte bővülő rendszer. A vasúton való fuvarozás egyszerre jelenlevő nagy mennyiségeket, nagy sebességeket és ezek arányában érdemi környezeti kockázatot is jelenthet. A RID-GATE projekt fókuszában egy olyan eszköz kifejlesztése állt, mely a vasúton szállított veszélyes anyagok környezetbe jutását vizsgálja és jelzi – a vasúti áruszállítás és járműforgalom jelentősebb zavartatása nélkül. A projekt az Európai Unió 1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósult meg.

Tovább

KEHOP-5.2.2-16-2017-00125 Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Széchenyi 2020 fekvő logó Magyar Kormány logó Európai Kohéziós Alap

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum energetikai fejlesztése

Tovább

ZÁRUL AZ EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002 PROJEKT A HAZAI EGYETEMEKEN

Június 30-án zárul a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, “Intézményirányítást támogató rendszerek fejlesztése a felsőoktatásban” című, csaknem 4 milliárd forint költségvetésű EU-projekt, amelynek keretében 15 hazai egyetemen vezettek be egységes intézmény-irányítási, teljesítménymérési és adminisztrációs informatikai rendszereket.

PROJEKT ADATLAP

A felhívás megnevezése: EFOP-3.4.6-VEKOP-17 Intézményi irányítás fejlesztése a felsőoktatásban
A projekt címe: Intézményirányítást támogató rendszerek fejlesztése a felsőoktatásban
Azonosító: EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002
Támogatás ősszege: 3.984.986.834 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Futamidő: A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg
2017. szeptember 1. és 2019. június 30. között

Tovább

Dr. Szakonyi Petra - Innovációs konferencia (Tampere)

Dr. Szakonyi Petra, adjunktus 2019. február 19-én, rèszt vett a finnországi Tamperèben megrendezett innovációs konferencián, ahol 8 európai règió osztotta meg közös projektben felhalmozott tudását ès tapasztalatait, amely K+F eredmènyek kereskedelmi hasznosításának lehetőségeit tárgyalta.

Tovább

GINOP-2.2.1-15-2016-00018 - Új, piacképes hengerelt alumínium termékek

GINOP-2.2.1-15-2016-00018

EU logó

 Új, piacképes hengerelt alumínium termékek technológiájának fejlesztése, az anyagtudomány legújabb eredményei alapján a piacvezető hazai iparvállalat, az Arconic-Köfém Kft. és kiemelkedő hazai felsőoktatási – K+F intézmények együttműködésében

A projekt célja a magyar és a nemzetközi gyáripar szempontjából meghatározó szerepet betöltő alumínium alapanyagok, ötvözetek és termékek tulajdonságainak, előállítási folyamatának, technológiájának fejlesztése annak érdekében, hogy a járműipar, gépipar és repülőgépgyártás jövőbeni elvárásainak minél inkább meg tudjanak felelni. 

Tovább

Externlogisztika üzleti folyamatok - GINOP-2.2.1-15-2017-00078

Projekt címe: Externlogisztika üzleti folyamatainak fenntarthatóságot figyelembe vevő holisztikus optimalizálása

Pályázati azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00078

A projekt kitűzött feladata, hogy a közúti szállítmányozás és az externlogisztika területén egy olyan döntéselőkészítő és -támogató rendszert állítson elő, mely a teljes üzleti- és transzportációs folyamatot optimalizálva növeli a bevételeket, miközben a sofőrök munkakörnyezete is egyértelműen javul.

Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - FEJLESZTÉSEK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN - EFOP-3.4.3-16-2016-00016

FEJLESZTÉSEK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN - EFOP-3.4.3-16-2016-00016

A mostani fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében történnek a Széchenyi István Egyetemen.

Az uniós forrásból megvalósuló, most indulóprojekt elsődleges célkitűzése egy olyan felsőoktatási rendszer létrehozása, amelynek eredményként a hallgatók és az oktatók minél hatásosabban felvegyék a ritmust az intézmények emelkedő teljesítményeivel, illetve képesek legyenek egyre jobb színvonalon reagálni a munkaerő-piaci kihívásokra és a nemzetközi versenyhelyzetre is. Ezzel megvalósítva a felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozását és hozzáférhetőségének javítását.

Hogy ez a projekt megvalósuljon az Európai Unió és a Magyar Állam összesen 1 237 696 884 forintnyi támogatást adott.  A kivitelezést 2017. március 1-jén kezdték el, s majd teljes egészében 2021. február 28-án zárul majd le, a kedvezményezett pedig teljes egészében a Széchenyi István Egyetem.


Tovább

SAJTÓKÖZLEMÉNY - GINOP-2.2.1-15-2016-00030

HATÉKONYABB ÉS FENNTARTHATÓBB ÉPÍTŐIPARI MEGOLDÁSOKAT KUTATNAK A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

Az építőipar GDP és az ágazatban foglalkoztatott munkaerő alapján a nemzetgazdaság egyik meghatározó ágazata. Ezen kiemelt pozíció megtartása és további erősítése érdekében a Széchenyi István Egyetem két piaci szereplővel, az A-híd Építő Zrt-vel és a Project Control Expert Kft-vel konzorciumban egy olyan európai uniós társfinanszírozású projektet valósít meg közel 1 milliárd forint támogatásból, melynek kiemelt célja az építőipari vállalatok hatékonyságának növelése, az építőipar és a Széchenyi István Egyetem kapcsolatrendszerének erősítése, valamint piacképes termékek és szolgáltatások fejlesztése. A felsőoktatási és ipari partnerek ilyen témájú együttműködése ma nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is egyedülálló.

Tovább

GINOP-2.2.1-15-2017-00040 - Sajtóközlemény


Robottechnológiai eszközökkel ellenőrzik a veszélyes áruk vasúti szállítását

A vasúti veszélyesáru-szállítás egy mennyiségében folyamatosan növekvő, az elfuvarozott áruféleségek tekintetében Európa szerte bővülő rendszer. A vasúton való fuvarozás egyszerre jelenlevő nagy mennyiségeket, nagy sebességeket és ezek arányában érdemi környezeti kockázatot is jelenthet. A RID-GATE projekt fókuszában egy olyan eszköz kifejlesztése áll, mely a vasúton szállított veszélyes anyagok környezetbejutását vizsgálja és jelzi - a vasúti áruszállítás és járműforgalom jelentősebb zavartatása nélkül. A projekt az Európai Unió 1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásából valósul meg.

Tovább

PRE-Health kérdőív: Győr közterületeinek hasznosítása az egészség megőrzésének érdekében

Az alábbi kérdőív egy nemzetközi kutatás része, amelyben Győr városa képviseli Magyarországot. Görögországban, Hollandiában és Németországban is zajlanak lekérdezések a magyar adatfelvétellel egy időben. A magyar felmérést a Széchenyi István Egyetem, valamint Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezi. A kutatás célja felmérni, hogy a városban lakók hogyan használják Győr közterületeit (parkokat, tereket, folyópartokat, tavakat), mi a véleményük ezekről a helyekről és milyen javaslataik vannak arra vonatkozóan, hogy ezek a területek még jobban hasznosíthatóvá váljanak az egészség és a jól-lét megőrzése érdekében. A kutatásról bővebben az alábbi honlapon tájékozódhat: https://prehealtheu.wordpress.com/

Kérjük, szánjon néhány percet a kérdőív kitöltésére, mely az alábbi linken érhető el:

https://goo.gl/forms/KD9RgVJLyN35HC7C2

Köszönjük szépen!

Tovább

Szőlőmagolajjal a keringési problémák ellen - GINOP-2.2.1-15-2016-00022

SAJTÓKÖZLEMÉNY
SZŐLŐMAGOLAJJAL A KERINGÉSI PROBLÉMÁK ELLEN
A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM IS RÉSZT VESZ A KUTATÁSBAN


Mezőgazdasági kutatás-fejlesztési együttműködés kezdődött Európai Uniós támogatással a Széchenyi István Egyetem, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. és a konzorciumvezető Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. részvételével. A projekt célja egy új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő termékcsalád létrehozása. Az új készítményekben a szőlőmagolaj hatóanyagai biztosíthatják az agyi katasztrófa, ill. az infarktus elleni fokozott védelmet.

Tovább

KFI versenypályázati tükör - Pályázói-értékelői fórum

Az értékteremtő innováció ösztönzési rendszerének eszköztáráról és a szakpolitikai véleménykéréshez összeállított projekttervek eddigi értékeléseinek adatairól tájékozódhattak, valamint betekintést nyerhettek a szakértői értékelői rendszer működésébe a K+F+I versenypályázati tükör rendezvény résztvevői.

Tovább

Megjelent az EUREKA 2015. évi összegző jelentése

Az EUREKA kutatás-fejlesztési együttműködés több mint 40 európai és három tengerentúli társult tagállam (Dél-Afrika, Dél-Korea és Kanada) kutatás-fejlesztési kis- és középvállalkozásainak, ipari szereplőinek, egyetemeinek és kutatóintézeteinek kooperációját célozza, ezzel is erősítve Európa globális versenyképességét az innováció területét.

Tovább

Bizottsági előadások a H2020 projektekkel kapcsolatosan

2016. február 24-én lezajlott a Koordinátorok Napja előadássorozat Brüsszelben.

Tovább

Interreg V-A - Információk

A költségek részletezettsége az eMS-ben - Tájékoztató levél a központi rendszerből

Tovább