Erasmus+ logo.jpg

Increasing Food Literacy Competencies of Adults

A FoodTR projekt célja a célcsoportok (fogyasztók, szülők, háziasszonyok, nyugdíjasok, politikai döntéshozók stb.) élelmiszerekkel kapcsolatos készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése innovatív és koherens digitális képzési anyagokkal és promóciós tevékenységek végzésével.

Projektcím

Increasing Food Literacy Competencies of Adults

Projektazonosító

2020-1-TR01-KA204-092828

Honlap

 

Főpályázó

Central Research Institute of Food And Feed Control

Konzorciumi tagok

Central Research Institute of Food And Feed Control - Turkey

Ministry of Agriculture and Forestry/General Directorate of Agricultural Research and Policies – Turkey

The National Technological Centre for the Food and Canning Industry - Spain

Center of Food and Fermentation Technologies - Estonia

Bursa Provincial Directorate of Agriculture and Forestry - Turkey

Bursa Buyuksehir Belediyesi Tarimas Bursa Hayvancilik Tarim Tic San AS - Turkey

Széchenyi István University - Hungary

Bursa Technical University - Turkey

Projektmenedzser/Szakosított projektiroda tagjai

Frank Ágnes

Szakmai vezető

Dr. Vér András

Támogatási szerződés hatályba lépésének dátuma

 

Projekt kezdete

2020. november 1.

Projekt vége

2022. augusztus 31.

Fenntartási időszak vége

 

 Összköltségvetés (jóváhagyott, HUF) 

119 918 EUR

Támogatás intenzitás

100%

A projekt tartalma

A FoodTR projekt célja a célcsoportok (fogyasztók, szülők, háziasszonyok, nyugdíjasok, politikai döntéshozók stb.) élelmiszerekkel kapcsolatos készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése innovatív és koherens digitális képzési anyagokkal és promóciós tevékenységek végzésével. A projekt megoldást jelent a partnerországokban élő felnőttek problémájára, akik nem rendelkeznek képesítéssel a megváltozott étkezési környezet tekintetében. A bizonyítékok csökkenő tendenciát mutatnak az élelmiszer táplálkozási ismeretek- és készségekkel kapcsolatban a lakosság körében, hozzájárulva olyan súlyos közegészségügyi problémákhoz, amelyek magukban foglalják az elhízást és a táplálkozással kapcsolatos egyéb krónikus betegségeket. Továbbá korlátozottak az étellel kapcsolatos készségek, amelyek lehetővé teszik az egészséges és biztonságos ételek elkészítését, távol tartják az embereket a jelenlegi munkalehetőségektől (pl. otthoni élelmiszeripari vállalkozás) és a társadalmi élettől. A SZE „Élelmiszerbiztonsági és higiéniai” útmutatót készít, valamint "Élelmiszerbiztonsági és higiéniai szemináriumot" szervez Magyarországon az "Élelmiszerbiztonsági és higiéniai útmutató" és az "E-learning platform" terjesztése céljából.