2021-1.2.3-EU_KP-2023-00116

A 2021-1.2.3-EU_KP-2023-00116 azonosítószámú projekt az „Európai Unió Horizont Európa programjában, valamint egyéb közös  eu-s programokban való magyar részvétel ösztönzése” című pályázati felhívás keretében nyert támogatást.  A projekt az ODDEA - Overcoming Digital Divide in Europe and Southeast Asia elvenezésű, Horizon Europe projekt előkészítési költségeinek támogatását foglalja magában.

logonkfi.jpg

 

A digitalizáció az EU társult országaiban is aktuális kérdés, csakúgy mint a délkelet-ázsiai régió feltörekvő gazdaságaiban (Indonézia, Malajzia, és Thaiföld). A digitális átalakulás segítheti a felzárkózást a fejlett gazdaságokhoz, ugyanakkor a megfelelő digitális transzformáció elmaradása a tartós leszakadás veszélyével is fenyeget. A projekt középpontjában az oktatók és a doktoranduszok együttműködése áll, akik részt vesznek a digitalizáció területén végzett kutatásokban, tudástranszfer tevékenységekben, és kutatási együttműködést alakítanak ki a digitalizáció területén, valamint a COVID 19 világjárvány és a 17. fenntartható fejlesztési célok ernyője alatt, egyúttal kiszélesítik karrierlehetőségeiket.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg.