2021-1.2.3-EU_KP-2023-00118

A 2021-1.2.3-EU_KP-2023-00118 azonosítószámú projekt az „Európai Unió Horizont Európa programjában, valamint egyéb közös  eu-s programokban való magyar részvétel ösztönzése” című pályázati felhívás keretében nyert támogatást.  A projekt az URBANDATA elnevezésű, Horizon Europe projekt előkészítési költségeinek támogatását foglalja magában.

NKFI logó.png

 

Az URBANDATA projekt átfogó célja egyetemek, nonprofit szervezetek, önkormányzatok és magáncégek nemzetközi és ágazatközi hálózatának kialakítása. A program célja az informális tanulás, településtervezés, adatbányászat és gépi tanulási technikák ötvözése és hatásának vizsgálata az informális településekre. A projekt során a résztvevők települési adatokat gyűjtenek, hogy Big Data és korrelációs módszerek segítségével elemzéseket hajtsanak végre. Az URBANDATA projekt elősegíti a tapasztalatcserét a formális és informális települések és közösségek között a civil szervezetek segítségével és a stratégiai és városi szolgáltatások fejlesztése érdekében, különösen az elszegényedett területeken. A projekt meghatározza az informális települések jogait és kötelezettségeit a városi szolgáltatásokkal kapcsolatosan. Az új városi modellezés hatást gyakorol az önkormányzati szektorra és a városi szolgáltatásokra az európai és afrikai informális települések körében. Az új kutatási környezeteknek köszönhetően a projektben résztvevő szereplők új készségekkel gazdagodnak, valamint a COVID 19 világjárvány és a 17. fenntartható fejlesztési célok ernyője alatt, egyúttal kiszélesítik karrierlehetőségeiket.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg.