EFOP-4.2.1-16-2017-00024


A Széchenyi István Egyetem infrastruktúrájának fejlesztése, kiemelten a
nemzetköziesítést, a képzéseket, valamint a hallgatók gyakorlati
munkavégzését és tudományos utánpótlást biztosító oktatási környezet
modernizálása

  EFOP-4.2.1-16-2017-00024
Projekt címe A Széchenyi István Egyetem infrastruktúrájának fejlesztése, kiemelten a
nemzetköziesítést, a képzéseket, valamint a hallgatók gyakorlati
munkavégzését és tudományos utánpótlást biztosító oktatási környezet
modernizálása
Megvalósítás időszaka 2017.05.02-2018.10.31
Projektmenedzser Csábi Béla
Szakmai vezető Kuti Zoltán
Főpályázó Széchenyi István Egyetem
Konzorciumi tagok nincsenek
Összköltségvetés (jóváhagyott, HUF) 492 295 822
SZE költségvetés (jóváhagyott, HUF) 492 295 822
Pályázati Iroda részéről felelős kolléga Mészáros Nóra
   

2018 | 10 | 29.

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MODERNIZÁLTA OKTATÁSI KÖRNYEZETÉT A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

A Széchenyi István Egyetem tovább fejlesztette infrastruktúráját, kiemelten koncentrálva a nemzetközi jelleg erősítésére, a képzésekre, valamint a hallgatók gyakorlati munkavégzésére és a tudományos utánpótlást biztosító oktatási környezet modernizálására. A célok megvalósítására uniós és magyar pályázati forrásokból 446 millió forintot fordíthatott az intézmény.

A fejlesztés révén a Széchenyi István Egyetem gyakorlati képzéssel és kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának komplex fejlesztése valósult meg annak érdekében, hogy az intézmény a tudásalapú társadalom és a regionális gazdaság követelményeinek megfelelő képzési portfóliót és versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. A támogatásból az informatikai hálózat bővítése, illetve anyagmozgató-tároló-rögzítő, továbbá kliens-, multimédia és méréstechnikai eszközök beszerzése történt meg. Ezen felül sor került a Menedzsment Campus, a Logisztikai- és Csomagolásvizsgáló Laboratórium és az Új Fékpad épületekben infrastrukturális fejlesztésekre, valamint egy oktató-kutató eszközt beszerezésre a logisztikai és környezetállékonysági labor fejlesztéséhez, mely egyaránt szolgálja a nevelési és a K+F intézményi célokat.

A támogatásnak köszönhetően jelentősen fejlődött a Széchenyi István Egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrája, valamint ezzel is hozzájárulva az oktatás minőségi növeléséhez és a nyílt forrású tanulást támogató infrastruktúra kiépítéséhez, az eszközbeszerzések révén pedig nagymértékben fejlődött a digitális kompetencia.

„A Széchenyi István Egyetem infrastruktúrájának fejlesztése, kiemelten a nemzetköziesítést, a képzéseket, valamint a hallgatók gyakorlati munkavégzését és tudományos utánpótlást biztosító oktatási környezet modernizálása” című, EFOP-4.2.1-16-2017-00024 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat vissza nem térítendő támogatása révén valósul meg. A projekt kedvezményezettje a Széchenyi István Egyetem, a támogatás összege 466.883.543 forint.