Interreg V-A - Információk

A költségek részletezettsége az eMS-ben - Tájékoztató levél a központi rendszerből

Sokan Önök közül a következő napokban be szeretnék nyújtani pályázatukat az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Programba. Vannak, akik az eMS-ben már nagyon részletesen kidolgozták a projektjüket, vannak, akik ezt a feladatot még a következő napokra tervezik.

 

Ebben az e-mailben a Közös Titkárság a költségvetés, elsősorban a személyi költségek részletezettségére szeretné felhívni az Önök figyelmét. Amint tudják, az értékelés során fontos szempont a költségek helyes mértékének a vizsgálata. Erre csak kellően részletes tervadatok birtokában van mód. Különösen a személyi költségeknél fontos, hogy a költségvetésből átható legyen, hány fő egyenértékest kívánnak finanszírozni, erősen ajánlott tehát, hogy a személyi költségeket funkciókra, illetve személy egyenértékesre lebontva adják meg (a foglalkoztatottakat név szerint megnevezni nem szükséges, sokszor nem is lehetséges).

 

Ügyeljenek arra is, hogy a költségvetésből nyilvánvaló legyen, a költségek a rendszeresen felmerülő kiadásokon felül merülnek fel. Különösen olyan feladatok, melyeket közpénzből látnak el, a kettős finanszírozás elkerülése érdekében nem finanszírozhatók ERFA-ból.

 

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

Mit freundlichen Grüßen / Szívélyes üdvözlettel:

 

Gemeinsames Sekretariat / Közös Titkárság

Interreg V-A

Österreich-Ungarn / Ausztria-Magyarország

 

weboldal: http://www.at-hu.net/at-hu/hu/program/2014-2020.php