Sajtóközlemény GINOP-2.3.4-15

logo37.png

 

Sajtóközlemény

Nigériai delegáció járt a Széchenyi-egyetemen

A Nigériai Nemzeti Védelmi Főiskola delegációja látogatott kedden a Széchenyi István Egyetemre azzal a céllal, hogy betekintsenek a győri campuson folyó munkába.

A keddi programon jelent volt Nigéria magyarországi nagykövetasszonya.

„Magyarország és Nigéria régóta jó kapcsolatot ápol egymással, azon kell dolgoznunk, hogy tovább építsük ezt úgy, hogy közben megismerjük egymás kultúráját. Magyarországon az egyetemek jó feltételekkel várják a külföldi hallgatókat, így Győrben is. Az együttműködések, a partnerkapcsolatok, a különböző csereprogramok mind-mind egymás kultúrájának jobb megismerését szolgálják. Ez a mai alkalom is rávilágít azokra a lehetőségekre, amiket szeretnénk jobban felfedezni a továbbiakban” – emelte ki dr. Modupe Enitan Irele.

A küldöttséget a Széchenyi István Egyetem rektora köszöntötte.

„Elterjedt a jó hírünk szerte a világban, főleg abban a tekintetben, hogy mi komolyan vesszük az úgynevezett „harmadik missziót”. Ez azt jelenti: amellett, hogy oktatunk és kutatunk, azért a társadalom, a gazdaság és a nemzetközi kapcsolatépítés területén is fontos küldetése van az egyetemünknek” – mondta a Győr Plusznak dr. Földesi Péter.

Számos nigériai hallgatója van már a Széchenyi Egyetemnek, a jövőben akár bővülhet is az afrikai egyetemisták köre. Közülük jó néhányan el is jöttek a keddi programra. A Győr Plusznak az egy éve építész szakot végző fiatal beszélt tapasztalatairól. Edun Nelson elmondta: „Remek élményekkel gazdagodtam, mióta itt vagyok Győrben. Rengeteg biztatást kapok az oktatóktól, akik azon dolgoznak, hogy kihozzam magamból a legjobbat. A koronavírus helyzetben is figyeltek ránk és azóta is folyamatosan ösztönöznek minket, hogy törekedjünk a maximumra.”